vineri, 24 iulie 2009

De veghe in lanul de ganduri

Asa cum sta sperietoarea in mijlocul lanului de porumb (grau, secara :), pentru a speria pasarile cu gand de prada, asa trebuie sa avem si noi, oamenii, o sperietoare in mijlocul gandurilor noastre, pentru a speria gandurile cele rele, viclene, aducatoare de ura. Dar cum sa facem asta? Cum sa ne stapanim miile de ganduri, care se impleticesc intre ele, se completeaza sau se dezbina, se judeca, se intuneca sau se umfla de mandrie? Cum sa ne stapanim aceste ganduri care ne duc spre pierzanie si noi nici macar nu stim?
Sa-l lasam pe Dumnezeu sa patrunda pana in abisurile gandurilor si ale sufletului nostru. De fiecare data cand simtim ca ne incolteste un gand urat in minte, cand simtim ca ne intristam fara motiv, cand simtim ca lumea se prabuseste peste noi, sa spunem simplu, in gand: "Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa."

Niciun comentariu:

A te smeri sau a te mindruta? Aceasta-i intrebarea zilei

  Astazi o sa va prezint demonstratia faptului ca d-l Mindruta e un parerolog chiaun cu capul. Habar n-are de nimic, iar confuzia permanenta...