sâmbătă, 19 martie 2016

Primavara si nu prea


Cam asa e primavara asta. Este (ceea ce stim noi ca se cheama primavara) si ne prea este. Acum e cald ca vara, acum ploua, peste o zi e ger, peste alte trei ninge. O vreme surprinzatoare prin schimbarile ei rapide si radicale.
E un anotimp care face show. E demn sa apara la televizor, Bate (de departe) multe alte subiecte de stiri, care par mult mai importante, la prima vedere (somaj, crima, sinucideri, schimbari de guverne, cutremure, etc). Primavara de anul asta are statut de breaking news si flick-areste pe ecranele televiziunilor de (asa zis) stiri, cand vrea muschiul ei.
Se fac talkshow-uri intregi despre aceasta primavara: ba ca vine aerul rece de la Polul Nord, ba ca vine nu stiu ce nor de nisip din desertul nu stiu care, ba ca e prea frig, ba ca e prea cald, chestii de genul asta, greu de detectat de catre noi, oamenii simpli :) Ideea (din spatele breaking news-urilor) e ca trebuie sa ne speriem rau de tot. Oricum ar fi, tot nasol e, tot sfarsitul lumii vine.
Eu cred ca primavara asta e exact ca si noi: nehotarata. S-a cam saturat sa fie previzibila. A inceput sa-si asculte mai mult sentimentele. Se lasa stapanita ba de bucurie pura, ba de furie incandescenta, ba de suparare plata, ba de fericire in cascada. Primavara de anul asta face introspectii in sine, experimenteaza sentimente si refuleaza tot ce a tinut ascuns in ea, pana acum. Primavara de anul asta e orice vrea ea: vara, toamna, iarna, chiar si primavara. E o primavara care isi cauta sinele. Sper ca pana la anul, sa si-l gaseasca :)

Niciun comentariu:

A te smeri sau a te mindruta? Aceasta-i intrebarea zilei

  Astazi o sa va prezint demonstratia faptului ca d-l Mindruta e un parerolog chiaun cu capul. Habar n-are de nimic, iar confuzia permanenta...