vineri, 15 aprilie 2016

Ei, noi si tara. Observatii nefolositoare

 

Tara arde si „baba se botoxeaza”. Mie asa mi se pare. Ca oamenii din aceasta tara au probleme serioase, dileme, trairi confuze, trec prin tot felul de tradari, neputinte, traiesc evenimente intense. 

Pare ca timpul nu mai are rabdare cu noi, romanii. Parca suntem mereu pe marginea prapastiei. I-adevarat ca exista si momente de respiro, cand timpul pare mai molcom si mai rabdator.

Dar oazele astea de liniste dispar repede si viata o ia la galop iarasi, amestecandu-ne pe toti, ca-ntr-o masina de spalat.

Mirarea mea este legata de cei care ne conduc, de cei care, intr-un fel sau altul, ne influenteaza viata semnificativ, prin deciziile pe care le iau. 

Este destabilizator acest sentiment: ca cei care ne conduc nu dau doi bani pe noi. Nu le pasa, catusi de putin. Ba din contra: fac orice ca sa ne destabilizeze si mai tare. Parca vor sa ne testeze limitele. Parca vor sa stabileasca cu precizie cand si in ce conditii o luam razna.

Noi avem nevoie de programe coerente in toate domeniile, ei ne pun panselute pe spatiile verzi. Noi avem nevoie de respect si sustinere, ei ne pun borduri de doi metri. Noi avem nevoie de gradinite si scoli, ei complica scoala din ce in ce mai mult.

Ei vorbesc vorbe goale si fara sens, romanii pleaca din tara, in cautarea fericirii. 

Ei spun ca nu mai sunt bani, ca suntem in criza, dar ei si familiile lor traiesc din ce in ce mai bine.

Cand au nevoie de voturile noastre ne numesc "cetateni europeni" ce trebuie sa fim respectati si "poporul are intotdeauna dreptate", dar cand au fost alesi, ne numesc "vulgul", ne spun sa nu stam cu mana intinsa la stat (ca si cum statul ar fi bunul lor) si ca ei se ferec de masuri populiste. 

Ne promit luna de pe cer si ne dau un sut in fund.

E frustrant. E dramatic. Ca cei care, prin jocurile sortii, au ajuns sus si ar trebui sa aiba grija de noi, de fapt, ne detesta. E ca si cum parintii tai, in loc sa aiba grija de tine, te iau la misto. E ca si cum, cei care ar trebui sa-ti fie alaturi si sa te iubeasca neconditionat, de fapt te urasc.

Cand romanii au cu adevarat nevoie de conducatorii lor, ce fac ei? Se "botoxeaza". Au grija de imaginea lor. De relatiile lor. De prestanta lor. La naiba cu vulgul! Traiasca regele!

P.S. "Moralistii" ar putea argumenta ca avem conducatorii pe care-i meritam. Nu stiu ce sa zic... Suna a cliseu. Si eu m-am cam saturat de clisee. Poporul roman merita sa fie respectat. Macar atat. Nu suntem nici cei mai rai, nici cei mai buni din lumea asta. Traim si noi, cu bune si cu rele, ca toti oamenii de pe pamantul asta. Nu e nimic spectaculos. Putina demnitate si putin respect. Cam de asta ar avea nevoie tara asta. Caci vremea minciunilor a cam trecut.

Niciun comentariu:

A te smeri sau a te mindruta? Aceasta-i intrebarea zilei

  Astazi o sa va prezint demonstratia faptului ca d-l Mindruta e un parerolog chiaun cu capul. Habar n-are de nimic, iar confuzia permanenta...