sâmbătă, 13 decembrie 2014

Pentru Mos Craciun, personal: "Mosule, de tine depinde soarta lumii!"

Azi, copiii mei i-au scris scrisori Mosului. Impropriu spus, de fapt, copiii. Doar fi-mea a scris, cate o srisoare pentru ea si pentru frate-su. Fi-miu s-a prevalat de aceasta sarcina, sub pretextul ca sor-sa scrie frumos. Eu cred ca doar i-a fost lene si nici n-a vrut sa faca greseli de gramatica. Ma rog, astea sunt chestii de bucatarie interna. Altul era subiectul pe ziua de azi.
Atmosfera specifica Craciunului, nerabdarea copiilor, dorintele lor sincere, sperantele si asteptarea zilei celei minunate, listele si taieturile si reluarea lor, toate astea m-au molipsit si pe mine. Fara sa vreau, m-am trezit intreband cu voce tare:
- Dar eu ce sa-mi doresc de la Mos Craciun?
Fi-miu s-a uitat la mine si mi-a raspuns promt (ca intotdeauna) si senin:
- Pace in lume, mami!
Am crezut ca n-am auzit bine:
- Ce anume sa-mi doresc?!?
- PA-CE IN LU-ME, mami. Ce altceva ai putea sa-ti doresti, mami?

Chiar asa, ce altceva as putea sa-mi doresc? Pun pariu ca nici voi n-ati putea gasi ceva mai bun de-atata :) :) :)

P.S. I-adevarat, tulburata de ceea ce mi-a decis fi-miu ca dorinta de Craciun, l-am intrebat, putin mai tarziu, de ce nu-si doreste el "pace in lume", pe lista lui de Craciun. Copilul a parut fastacit si n-a mai raspuns asa de promt. De fapt, il inteleg. Chestia asta cu "pace in lume" e o chestie de oameni mari, Cum sa renunte el la o jucarie, pentru un concept? Sa renunti la un set de Lego pentru pace... Hmmm, complicat. Pare o chestie de oameni mari. Pana la urma, cred ca o sa-l las pe Mos Craciun sa faca ce crede el ca o fi mai bine, nu-i asa?

Niciun comentariu: