miercuri, 16 februarie 2011

1=2=3=...n-1=n (sau, intr-o logica fireasca, daca oamenii sunt egali intre ei, numerele de ce n-ar fi?)

"Victoria Beckham îi face fetiţei cameră de 150.000 de lire" (CanCan, 15 februarie, 2011)

"Familia Beckham: 250.000 $ pe camera bebeluşului"
(Click, 15 februarie, 2011)

"(Victoria Beckham) îi face copilului cameră de 300.000 de dolari" (National, 16 februarie, 2011)

Da cineva mai mult?
Cam asta e calitatea stirilor in Romania. Fiecare scrie cum vrea, ce vrea, cand vrea, mai ales cand e vorba de persoane mondene si mai ales cand e vorba de persoane mondene din alte tari. Ca doar n-o sa se uite Victoria Beckham pe "National" sau "Cancan" sau "Click" din Romania, nu? Si chiar daca s-ar uita, de ce sa se supere? E vorba de niste aproximari-exagerari intr-un subiect nu tocmai important. Nimeni nu pateste nimic. Si chiar luate separat, aceste titluri ar parea in ordine, dar cand le citesti cam in acelasi timp, totul devine comedie.
Am cautat si eu pe net, ca devenisem curioasa: ce-i cu camera asta scumpa, daca ea exista cu adevarat si cam ce "preturi" dau cei din presa de afara pe ea. Pe blogul lui Perez Hilton se vehiculeaza suma de 200.000 de dolari, deci cam pe acolo. Pe "azcentral.com" se vorbeste de 240.000 de dolari. "inquisitr.com" vorbeste de 240.300 de dolari. Si exemplele pot continua la infinit, cu variatiuni pe aceeasi tema.
Pe mine nu ma mai distreaza stilul asta de presa.Cam asta am vrut sa spun. Pentru ca e clar ca, daca femeia asta a cheltuit niste bani pentru camera copilului ei nenascut (inca), atunci avem de-a face cu o singura suma.
Asta ar fi adevarul. Restul sunt minciuni. Pe care le citim noi zilnic, din amuzament, interes, curiozitate. Numai ca, la un moment dat, nu mai realizam ca citim numai minciuni, ne umplem cu minciuni. Si asta e cel mai grav lucru.

Niciun comentariu: